Mladi džemata Buci posjetili teško oboljelog Ivu Galića iz Zagorice

Mladi džemata Buci posjetili teško oboljelog Ivu Galića iz Zagorice


Mladi džemata Buci, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Visoko, posjetili su teško bolesnog Ivu Galića (33) iz mjesta Zagorice, te mu uručili potrebne lijekove i novačnu pomoć, a njegovoj majci poklon povodom nastupajućeg blagdana Božića.

Humanitarci sa Buka su i ranije pomagali Ivi i njegovoj majci, koji teško obolio od šećera, oslijepio i ide na dijalizu.

Ivo i njegova majka žive od skromne majčine penzije i njegove invalidnine, a za terapije i trakice za mjerenje šećera potrebno je mnogo novca, kojeg oni nisu u mogućnosti osigurati.

Imam džemata Buci Ermin ef. Ahmić poručio je kako su mladi iz ovog džemata još jednom pokazali da smo svi, bez obzira na vjeru i naciju, okovani istim teškim usudom dunjaluka, te da nam valja, iz dana u dan, u skladu sa našim mogućnostima, činiti dobro, te olakšavati jedni drugima, jer, svaki čovjek je Božiji rob, koji zaslužuje ljubav, pažnju i podršku.

– No, iako smo svi ljudi, rijetko je ko čovjek! Molim Uzvišenog Boga da srca ljudi ispuni razumijevanjem i brigom jednih za druge, da nam omili komšijsku solidarnost i volju da u zajedničkoj radosti i sreći gradimo društvo slobode, napretka i jednakopravnosti za sve ljude. I nikada ne zaboravimo, budimo dio dobra, jer “onaj ko učini koliko trun dobra, vidjet će ga”! – poručio je ef. Ahmić.