Mladi Aldin Šljivo je novi načelnik Kaknja, zamijenio Nermina Mandru

Kao v.d. načelnika Šljivo će obnašati tu funkciju do raspisivanja izbora.

Šljivo je poziciju direktora u KSC Kakanj preuzeo prije 3,5 godine, a u tom vremenu opravdao je povjerenje koje mu je pruženo. Diplomirani ekonomista rođen je 1987. godine u Zenici, a osnovnu i srednju školu je završio u Kaknju.

Na Pedagoškom fakultetu u Zenici završio je usavršavanje u pedagoškoj grupi predmeta i na taj način stekao preduvjete da može obavljati poslove predavača u obrazovnim ustanovama.

“Posebno hvala vijećnicima koji su danas glasali za moje imenovanje, a naravno hvala i onima koji to danas nisu učinili jer uvijek je dobro imati neki ‘kamenčić u cipeli’ koji će vas žuljati povremeno i opominjati vas da ne postanete oholi i prepotentni. S toga smatram izuzetno dobrim da će u našem vijeću biti diskusija i raspravljati se o svakoj važnoj temi za naš grad, a sve u cilju donošenja boljih odluka tj. dobro je da nećemo imati jednoumlje jer to je dobro za rad, a opet da ćemo u konačnici svi slušati i poštovati Odluke koje donesemo. Tako i ovu Odluku koju smo danas usvojili, molim da svi poštujete jer ja ću biti načelnik za sve stanovnike općine Kakanj”, kazao je Šljivo.

Dodao je da je ovo velika prilika za nove generacije koje će, uz podršku iskusnih, uz predan trud i rad i iskren nijet uliti i novu nadu za našu omladinu koja se nalazi na teškom životnom ispitu – otići ili ostati.

“Ja vjerujem da ćemo zajedničkim trudom i radom uspjeti nastaviti pozitivan trend razvoja Kaknja koji je postao prepoznatljiv i van naše općine, a za što je zaslužno i ovo Vijeće ali moramo priznati ponajviše naš, sada već državni parlamentarac, Nermin Mandra”, dodao je Šljivo.

Nermin Mandra je tokom obavljanja šestogodišnje načelničke funkcije u Općini Kakanj iza sebe ostavio pozitivne rezultate poslovanja. Na dužnosti načelnika Općine Kakanj pokrenuo je brojne pozitivne procese. Kakanj je u značajnoj mjeri povećao budžet, kao i izdvajanja za podsticaje u poduzetništvu i poljoprivredi, izdvajanja za ekologiju, sport i kulturu.

Izgrađeni su novi savremeni administrativni objekti, izvršena rekonstrukcija javnih objekata u kojima se pružaju usluge građanima, Kakanj je dobio nove, modernije i funkcionalnije saobraćajne i druge urbane konture. Sve to je realizirano bez kreditnih zaduženja. U proteklim godinama Kakanj je bio domaćin velikih događaja, te je proslavljao brojne pobjede na sportskim, muzičkim i drugim poljima.

Piše: E. M./Klix.ba