Mladen Bosić opet predsjednik SDS-a!

Bosić je dobio 266 glasova delegata

2304

Mladen Bosić ponovo je izbaran za predsjednika SDS-a, na Izbornoj skupštini koja je danas održana u Banja Luci, javlja bh. novinska agencija Patria.

Osim dosadašnjeg predsjednika Bosića, kandidat za čelnu poziciju ove partije bio je i Mićo Mićić, također visokorangirani kadar Srpske demokratske stranke.

Bosić je prije samog izbora ponovio da SDS nikada neće koalirati sa SNSD-om dok njome upravlja Milorad Dodik, jer, kako je naglasio Dodik je odgovoran za pljačku građana u Republici Srpskoj te da SDS nema šta razgovarati sa ljudima koji su zagazilii u kriminal.

Također, iz SDS je danas poručeno kako ova patrija neće napuštati ono što je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom, jer bi to bila najveća prijetnja opstanku Republike Srpske.

Srbi s ove strane rijeke Drine ne smiju nikada više biti moneta za potkusurivanje tuđih interesa – naveli su, između ostalog, u programskoj politici delegati Srpske demokratske stranke pročitana danas na Izbornoj skupštin.

Iz SDS-a su naveli kako je i Dodikova priča o samostalnosti RS-a samo obmanjivanje javnosti, jer takva Republika Srpska ne bi bila priznata u međunarodnim odnosima.

Od 450 delegata za Bosića je glasalo 266 dok je Mićić dobio podršku 160 glasova, piše Patria.

Komentari

komentara