NaslovnicaBiHMladen Bosić ...

Mladen Bosić opet predsjednik SDS-a!

Mladen Bosić ponovo je izbaran za predsjednika SDS-a, na Izbornoj skupštini koja je danas održana u Banja Luci, javlja bh. novinska agencija Patria.

Osim dosadašnjeg predsjednika Bosića, kandidat za čelnu poziciju ove partije bio je i Mićo Mićić, također visokorangirani kadar Srpske demokratske stranke.

Bosić je prije samog izbora ponovio da SDS nikada neće koalirati sa SNSD-om dok njome upravlja Milorad Dodik, jer, kako je naglasio Dodik je odgovoran za pljačku građana u Republici Srpskoj te da SDS nema šta razgovarati sa ljudima koji su zagazilii u kriminal.

Također, iz SDS je danas poručeno kako ova patrija neće napuštati ono što je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom, jer bi to bila najveća prijetnja opstanku Republike Srpske.

Srbi s ove strane rijeke Drine ne smiju nikada više biti moneta za potkusurivanje tuđih interesa – naveli su, između ostalog, u programskoj politici delegati Srpske demokratske stranke pročitana danas na Izbornoj skupštin.

Iz SDS-a su naveli kako je i Dodikova priča o samostalnosti RS-a samo obmanjivanje javnosti, jer takva Republika Srpska ne bi bila priznata u međunarodnim odnosima.

Od 450 delegata za Bosića je glasalo 266 dok je Mićić dobio podršku 160 glasova, piše Patria.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.