SportOstali sportoviMlade bh. klizačice pripremaju se za nastupe na juniorskom Grand Prixu

Mlade bh. klizačice pripremaju se za nastupe na juniorskom Grand Prixu

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Zara Husedžinović i Lana Galijašević, u sklopu priprema za nastup na ISU Juniorskom Grand Prixu, koji će se ove godine održati u Češkoj i Poljskoj, već su obavile prvi dio priprema na kampu u Celju (Slovenija), a pod rukovodstvom trenera iz Italije, France Bianconi i Luce Dematte.

Polovinom ovog mjeseca, zbog nedostatka uslova za ozbiljnije pripreme u BiH, Husedžinović i Galijašević sa trenerom reprezentacije BiH Karlom Požgajčićem, na poziv rukovodstva Klizačkog saveza Hrvatske, bez ikakve naknade nastavljaju drugi dio priprema u Zagrebu.

Zara Husedžinović sa svojim trenerom iz Zagreba odlazi u Ostravu (Češka Republika), gdje će od 31. augusta do 3. septembra nastupiti na juniorskom Grand Prixu (JGP), dok će Lana Galijašević, nastupiti na JGP od 28. septembra do 1. oktobra 2022.u Gdanjsku (Poljska), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE