ZDKMještani Stranjana dobili novu ambulantu vrijednu pola miliona maraka

Mještani Stranjana dobili novu ambulantu vrijednu pola miliona maraka

Jedan od njih je i Šefik Skopljak, među prvim pacijentima ove ambulante, drago mu je, kaže, što je došao ovdje, u novoopremljenu ambulantu. Predsjednik mjesne zajednice Emir Babić ističe kako su oni “prezadovoljni uslugama novoobnovljene ambulante”.

One su, kaže, i do sada bile dobre, ali će sada biti još bolje. Objekt je izgrađen na zemlji doma zdravlja što je rijetkost u Federaciji, a uloženo je oko pola miliona maraka. Sva sredstava osigurao je Dom zdravlja Zenica.

Koronavirus je pokazao važnost primarne zdravstvene zaštite kada je medicina u pitanju. Iako je prvi slučaj korone u FBiH zabilježen u Zenici, upravo zahvaljujući kvalitetnom sustavu primarne zdravstvene zaštite, isti se nije nekontrolirano proširio.

Moderna ambulanta u Stranjanjima pokazatalje je da Dom zdravlja Zenica brine o primarnoj zdrvstvenoj zaštiti svojih građana.

 

visoko.ba/BHRT

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE