NaslovnicaBiHMjesecima tra...

Mjesecima traju radovi na obnovi Mosta u Spomen kompleksu Bitka za ranjenike

U Jablanici već nekoliko mjeseci traju radovi na obnovi porušenog Mosta na Spomen kompleksu Bitka za ranjenike na Neretvi. Početkom ove sedmice radnici privatnog preduzeća iz Mostara iz rijeke Neretve su izvukli posljednje dijelove horizontalne rešetke mosta.

Nakon što je Elektroprivreda BiH za obnovu odobrila 1,2 miliona maraka, izvođač radova ima rok od 8 mjeseci da Most vrati u prvobitno stanje. Tada će Jablanici, nakon gotovo tri decenije, biti vraćen spomenik iz čuvene Bitke za ranjenike, po kojem je ovaj grad i prepoznatljiv.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.