Home Lokalne Teme MIZ Visoko i ove godine organizovao fudbalski turnir za polaznike mektebske nastave

MIZ Visoko i ove godine organizovao fudbalski turnir za polaznike mektebske nastave

0
MIZ Visoko i ove godine organizovao fudbalski turnir za polaznike mektebske nastave

Mektebska liga u Visokom je postala tradicionalno sportsko druženje oko 500 učenika mektebske nastave iz svih džemata Medžlisa Islamske zajednice Visoko. U mjesecu aprilu 2015. godine  je uspješno realizirano šest kvalifikacionih turnira u malom nogometu gdje su učestvovale 34 ekipe iz mekteba sa ovog područja.

Finalni turnir je bio poseban doživljaj učesnicima i ljubiteljima fudbala. Održan je u nedjelju 03. maja 2015. godine na  stadionu u Prijekom – Visoko.

Učestvovalo je  6 prvoplasiranih ekipa sa prethodnih kvalifikacionih turnira, ekipe iz mekteba: Kalići, Mulići, Srhinje, Tabhana-Novo Brdo, Buci i Seoča.

U utakmici za treće mjesto ekipa Tabhana-Novo Brdo je pobijedila Muliće rezultatom 4:2. U finalnoj utakmici rezultatom 5:1 ekipa Srhinja je pobijedila ekipu Buci.

Konačni poredak Mektebske lige je: Srhinje prvo mjesto, muallim Amir ef. Tokmo, drugo mjesto Buci, muallim Ermin ef Ahmić i treće mjesto Tabhana-Novo Brdo,  muallim Asim ef Muslija.

Najbolji strijelac finalnog turnira  je Javoraš Jasmin iz ekipe Srhinje sa sedam postignutih golova.

Na kraju je priređena dodjela pehara za prve tri ekipe, dresova za najbolje, fudbala za najboljeg strijelca, te diploma za sve učesnike. Nagrade je uručio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko prof  Ibrahim ef. Hadžić i muallimi ekipa.

Učesnici turnira pored sportskih kvaliteta su redovni i vrijedni učenici svojih mekteba što je dodatno doprinijelo njihovom lijepom druženju. Osim takmičara i drugih učenika mekteba turnirima su prisustvovali njihovi muallimi, roditelji i članovi džematskih odbora koji su pomogli da se uspješno realiziraju svi susreti.

Komentari

komentara