Lokalne TemePolitikaMirza Ganić: Za dvije godine investirali smo u JU Dom zdravlja 1.000.000KM,...

Mirza Ganić: Za dvije godine investirali smo u JU Dom zdravlja 1.000.000KM, naredni projekat je izgradnja potpuno nove Hitne pomoći

U nedavnom gostovanju u programu BHRT gradonačelnik Visokog govorio je i JU “Dom zdravlja” Visoko sa posebnim akcentom na Hitnu pomoć gdje su posljednja ulaganja bila oko 92.000KM za nabavku nove opreme, ali i o ideji izgradnje potpuno nove Hitne pomoći uz pomoć visočkih privrednika.

Mirza Ganić / BHRT
Mirza Ganić / BHRT

– Prilikom preuzimanja mandata mi smo zatekli JU “Dom zdravlja” Visoko u zaista katastrofalnom stanju. Ustanova je bila pred gašenjem, dug je bio preko 600.000KM, i mi smo uz pomoć naših privrednih subjekata uspjeli da nabavimo svu neophodnu opremu koja je potrebna za Dom zdravlja kako bi stabilizovali poslovanje te ustanove i mi danas kao rezultat imamo da ustanova posluje pozitivno i uz to imamo nabavljenu svu opremu koju su tražili ljekari. Ono što želim istaknuti je da smo mi u ove dvije godine investirali u JU “Dom zdravlja” Visoko oko 1.000.000KM, zato što se borimo za zdravlje i za život svakog čovjeka. Naravno, ima tu još puno posla da se uradi i radit ćemo u narednom periodu i tim povodom smo izašli sa jednom idejom da izgradimo potpuno novu Hitnu pomoć i ono što treba spomenuti kao pozitivan primjer je to da je Visoko jedan od rijetkih gradova gdju su privrednici došli i kazali – “Mi želimo da učestvujemo u izgradnji nove Hitne pomoći”. Tako će jedna firma uraditi krov, druga zidove, treća će donirati beton, i mi sad kao Gradska uprava radimo na pripremanju idejnog rješenja kako bi pravili projekat da vidimo kojim putem da idemo i da angažujemo naše privredne subjekte koji zaista u punom kapacitetu su partneri lokalne zajednice. – rakao je gradonačelnik Ganić.

BHRT / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE