Mirza Ganić: U toku su radovi na asfaltiranju dijela puta u ulici Branilaca Bosne

Radovi za ovaj projekat su ugovoreni u 2022. godini kada je u novembru realizovan prvi dio projekta i asfaltiran dio puta u Dubočcu, a danas su krenuli pripremni radovi za asfaltiranje dijela puta u ulici Branilaca Bosne. Tačnije od Vatrogasnog doma prema Vemi u dužini od cca 470m.

“Pokrenuli smo mnogo razvojnih projekata u Gradu Visoko čija će realizacija uslijediti uskoro i koji će u velikoj mjeri modernizovati centralni dio Visokog. Naime, za kružni tok na semaforima je završen tender i izabran je izvođač radova (trenutno se radi na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi se mogle dobiti potrebne dozvole), pokrenut je tender za asfaltiranje puta od Ozrakovića do autobuske stanice (donesena odluka o izboru izvođača radova – trenutno se rješava žalba na Uredu u Sarajevu). Urađeni su projekti za rekonstrukciju ulice Alije Izetbegovića i Čaršijska i pokrenute procedure dobijanja neophodnih dozvola kako bi se mogao raspisati tender (o histrijskom projektu više informacija uskoro). Paralelno izvode se radovi na Hadžijinoj vodi u dijelu odvodnje površinskih i podzemnih voda, kanalizacije i vodovodne mreže, a u toku je tender za asfaltiranje Hadžijine vode (donesena odluka o izboru izvođača radova – trenutno se rješava žalba na Uredu u Mostaru). Zakonske procedure za izbor izvođača radova su složene i zajedno s izradom projektno- tehničke dokumentacije za velike projekte koji se ne dobijaju na dugme (ideja, istraživanja, tehnička rješenja, projektovanje u svim segmentima, revizija i neophodni elaborati zahtjevaju vrijeme) nas značajno usporavaju, ali važno je da u punom kapacitetu radimo i da smo svakim danom bliži realizaciji strateških projekata.” – kazao je gradonačelnik Ganić.

Završetak radova u ulici Branilaca Bosne, prema dostupnim informacijama od Kantonalne direkcije za ceste Ze-Do kantona očekujemo u narednih deset dana.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.