Mirza Ganić (SDA): Zemljište na kojem se nalazi šehidsko spomen obilježje u Gračanici bit će predato u vakuf Islamskoj zajednici

1103

Razmišljao sam da li da nešto napišem po pitanju ovog hajra iz razloga da ljubomorni, mrzovoljni, zavidni i oni kojim sam trn u oku ne bi imali povoda da ostavljaju  komentare omalovažavajući nečiji doprinos ili optuživali obzirom da je izborna kampanja, ali je hajr toliko velik da je zaista vrijedan spomena!

Ne mislim da se bojim napisati nešto zbog komentara, već ne želim da neko skrnavi pozitivu koja se desila!

Naime, mnogi znaju da je u Gračanici Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima izgrađeno na zemljištu Zemljoradničke zadruge koje je poslije prodano zajedno sa ostalom imovinom.

Danas vlasnik zemljišta na kojem je izgrađeno Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima je firma HARA doo Visoko.

Prije par dana s Ministrom za boračka pitanja gosp. Fahrudinom Čolakovićem obišli Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Gračanici u želji da iznađemo trajno rješenje.

Sastali smo se s gosp. Arifom Hasićem koji je vlasnik firme HARA doo i koji je iskazao veliku želju da pomogne oko trajnog rješenja ovog problema.

Ovom prilikom iskreno i javno se želim zahvaliti gosp. Arifu Hasiću koji je velikodušno prihvatio prijedlog da se površina zemljišta na kojem se nalazi Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Gračanici preda u vakuf Islamskoj zajednici na trajno korištenje i tako isknjiži iz imovine firme.

Nakon prenos vlasništva i dobijanja potrebnih dozvola uključit će se Ministarstvo za boračka pitanja u dijelu osiguranja finansijskih sredstava za dodatno uređenje.

Podršku će pružiti i lokalni privrednici, jer je neophodno otvoriti ulaz s glavne saobraćajnice i preprojektovati cjelokupno uređenje Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima, kako bi zablistalo u centru Gračanica,  baš onako kako zaslužuju šehidi i poginuli borci ovog kraja!

Hvala Arife!

Komentari

komentara