Mirza Ganić, sa najviše glasova, izabran za člana KIO SDA ZDK

Na Skupštini Kantonalnog odbora SDA ZDK

1972

Kako je visoko.ba i najavio, večeras je održana Skupština Kantonalnog odbora SDA ZDK na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove najjače političke stranke u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kako smo i najavili, izbor Miralema Galijaševića za predsjednika nije bio upitan tako da je jednoglasno izabran na čelo Kantonalnog odbora SDA ZDK, dok su za potpredsjednike izabrani Nedžad Polić i Almedin Aliefendić.

Po utvrđenoj proceduri, a nakon izbora užeg rukovodstva, Skupština KO SDA ZDK je izabrala kantonalni odbor koji je potom imenovao i kantonalni izvršni odbor koji broji 17 članova, odnosno: predsjednik, dva potpredsjednika, sekretar, predsjednik Kluba zastupnika, predsjednik Asocijacije mladih, predsjednica Asocijacije žena i deset članova.

Od deset članova Kantonalnog izvršnog odbora, pet je izabrao Kantonalni odbor SDA ZDK, a pet je predložio predsjednik KO SDA ZDK. Za visočku javnost najzanimljiva informacija sa održavanja Skupštine KO SDA ZDK jeste izbor Mirze Ganića za člana Kantonalnog izvršnog odbora i to sa najvećim brojem glasova.

Inače, Mirza Ganić je nedavno izabran i za potpredsjednika Općinskog odbora SDA Visoko i aktuelni je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Podsjećamo, Mirza Ganić je i na Općim izborima u BiH 2014. kao nosilac liste SDA za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, izborna jedinica 6, osvojio 6.176 glasova ili 36,44% što je najbolje ostvaren rezultat u navedenoj izbornoj jedinici.

Komentari

komentara