Mirza Ganić, premijer ZDK-a: Govor mržnje prve saradnice gradonačelnice Visokog prevazilazi svaku mjeru

Nakon što je na određeni način postao tema političkog Visokog, poslije ispraćaja posmrtnih ostataka žrtava srebreničkog genocida iz Visokog, premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić odlučio je odgovoriti na svojoj Facebook stranici na ovo:

“Premijer ZDK nije bio u Visokom na ispraćaju posmrtnih ostataka, ali će ako Bog da biti u Srebrenici 11. jula na komemoraciji i dženazi, kao što je bio i prošle godine za razliku od Dinkine mentorice koja je umjesto sebe poslala Predsjedavajućeg OV.

Ponovo govor mržnje prve saradnice gradonačelnice Grada Visokog. Ovo zaista prevazilazi svaku mjeru. Dakle, Dinka Omanović, šta reći za ovu osobu koja koristi svaku priliku da pokaže svoje neznanje i svoju mržnju. Da se radi o nekoj osobi kojoj jedna opasna politička kombinatorika vođena dikataturom i podaništvom nije dala da obnaša neke važne funkcije u našem gradu, bilo bi manje više nevažno. Međutim, to njeno neznanje nas košta na svakom koraku, jer sve mi to plaćamo iz naših džepova: i lošu zdravstvenu zaštitu, i rupe na cesti, i bratimljenje sa četnicima, itd.

Ali, mržnja prema svemu normalnom, naprednom, patriotskom, bošnjačkom, a kamo li boljem i naprednijem, koju Dinka pokazuje čim joj neko došapne priliku, e to već graniči sa bolešću.

Tako je bilo ako se sjećate prema našim komšijama i bratskom narodu u Kaknju, tako je bilo u niz sličnih situacija. Tako je i sada, kada Dinka otvoreno i na sav glas mrzi premijera Zeničko – dobojskog kantona, iz čista mira ili iz čiste netrpeljivosti, ali čovjeka koji radi 18 sati dnevno, i koji pored toga što ima obaveze prema cijelom kantonu, ipak popravlja sve što su ona i njena gradonačelnica godinama propustile uraditi, smišljajući nove podvale i marketinške trikove.

Visoko zaista zaslužuje i može puno, puno bolje!”

Visoko.co.ba/Mirza Ganić Facebook page