Mirza Ganić o uštedama u Gradskoj upravi: “Prekovremeni radni sati” bivše gradonačelnice koštali su Visočane dodatnih 9.000KM godišnje

Na 9. redovnoj sjednica Gradskog vijeća Visoko gradonačelnik Mirza Ganić je govoreći o uštedama u Gradskoj upravi Visoko iznio interesantan podatak koji je preuzevši mandat zapazio u finansijskim dokumentima.

Prošle godine potrošeno je 35.000KM za ugovore o djelu!? Ove godine svega 500KM. Istakao je da kao gradonačelnik nema nijedan dopisani sat “prekovremenog rada”. A u prošloj godini i u prošlim godinama tadašnja gradonačelnica je imala po 25/26 sati “prekovremenog rada” što je otprilike 700/800KM dodatnog novca na postojeću platu mjesečno, pa puta 12 mjeseci to je otprilike dodatnih cca.9000KM na teret poreznih obveznika a u korist bivše gradonačelnice.

“Imam platu kolika jest, ne uzimam prekovremeni rad jer je to izuzetno visok iznos finansijskih sredstava i samim tim čim to uštedimo napravili smo određenu uštedu i dalje uštede koje se odnose i na reprezentaciju, poklone, i na sve ostalo što je vezano za ono “skriveno” što se ne vidi a što na godišnjem nivou puno košta” – rekao je Ganić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.