Mirza Ganić, predsjednik OO SDA Visoko: Žalosno je da Dinka Omanović mržnju javno širi za vrijeme radnog vremena iz kabineta gradonačelnice

U posljednje vrijeme bar u visočkoj “target zoni” društvenih mreža evidentan je i u toku je pravi predizborni rat. Ono što je u ovom “ratu” interesantno jesu zakonska ovlaštenja jasno određena odredbama o državnoj službi, namještenicima, službenicima i nosiocima javnih funkcija.

Oni koji su to navikli i koji su do sada prolazili nekažnjeno iz više razloga, počev od otvorene naklonjenosti PS i PU Visoko, pa preko Općinskog suda za koji su nosioci izvršne vlasti konstatovali da “ipak nosi ime Općinski sud Visoko”, pa je valjda samim tim trebao i donositi presude pod uticajem onih koji tako nakaradno misle, vjerovatno misle da su nedodirljivi, a troma, spora i nezainteresovana Agencije za državnu službu ništa ne radi po pitanju sankcionisanja i miješanja politike tamo gdje bi se moralo biti neutralno, jer tako zakon nalaže, stvorila je ambijent da suprotne politčke opcije komuniciraju putem socijalnih mreža i bez ikakvih kazni vrijeđaju jedni druge po svim osnovama. I to nije problem kada takve stvari neko radi u slobodno vrijeme ili je bot pa radi za pare, a nije na budžetu.

Problem je ako neko iznosi svoje privatne stavove u radno vrijeme, ako je nakačen na javni proračun, ako u jednoj godini ima već dvije korekcije za povećanje plate a pri tome širi svaki oblik mržnje, pa i one vjerske i nacionalne započete upravo nad novinarima Visoko.co.ba hrvatske nacionalnosti koji su časno u ratu služili AR BiH i borili se da bi nakon agresije nad njima mogli da se iživljavaju ratni dezerteri i oni koji do Dejtonskog sporazuma nisu bili načisto na čijoj su strani.

Ovim povodom reagovao je i predsjednik OO SDA Visoko i premijer ZDK Mirza Ganić putem svog FB Pagea. Status prenosimo u cjelosti:

📣Dinka ponovo jaše❗️

Neka joj neko objasni da je ovo što piše po socijalnim mrežama klasični govor mržnje.

Sada joj smetaju i mevludi!?

Posebno je žalosno da Dinka mržnju javno širi za vrijeme radnog vremena, iz kabineta gradonačelnice.

Dinka, to se ne smije raditi, koliko god da ste “ljubičanstvene”.

Nakon nedavnog pokušaja zavađanja naroda Kaknja i Visokog, Dinka pokušava sada zavaditi one koji poštuju mevlude sa onima koji to ne čine.
Sila više ne prolazi Dinka. Ljudi će ići na mevlude i “slikati” se gdje god oni to žele.

Bahatost, sijanje straha i mržnje više ne prolaze.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Izvor: FB Page Mirza Ganić

visoko.co.ba