Mirza Ganić posjetio Godušu: Poljoprivrednicima iz Visokog godišnje više od milion KM podrške iz Vlade ZDK-a

Premijer Mirza Ganić sa saradnicima posjetio je MZ Godušu u Visokom.

Kako je napisao na svojoj Facebook stranici, “građani su istakli probleme kao i u drugim mjesnim zajednicama, počevši od kanalizacije, makadamskih puteva, nedostatka igrališta za djecu, nedostatka rasvjete itd.”

Premijer Mirza Ganić prisutne je upoznao da je nadležno ministarstvo obrazovanja poslalo nalog za plačanje građevinske dozvole za područnu školu, a kako bi se u 2021. godini mogla planirati sredstva za početak izgradnje iste.

Također, podsjetio je da Vlada Ze -Do kantona za poljoprivrednike na području grada Visoko na godišnjem nivou uplati subvencija preko milion konvertibilnih maraka za različite vidove podrške, a što je izuzetno važno za razvoj popljoprivrede na ovom području.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.