Mirza Ganić ostaje na čelu GO SDA Visoko

Aktuelni premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i dosadašnji predsjednik visočke SDA, na večerašnjoj izbornoj skupštini ponovo je izabran za predsjednika GO SDA Visoko.

Mirza Ganić rođen je 1981. godine u Sarajevu, a po zanimanju je diplomirani inženjer saobraćaja i komunikacija. Dva puta je biran u Općinsko vijeće Visoko, a obnašao je i funkciju poslanika u Skupštini ZDK-a, kao i funkciju u Parlamentu Federacije BiH. Trenutno obnaša funkciju prvog čovjeka Vlade ZDK-a.

Pored brojnih gostiju i zvanica iz Visokog, posebnu čast visočkom Gradskom odboru SDA ukazali su i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK i član Glavnog odbora SDA BiH Miralem Galijašević, predsjednik SDA Kakanj, član Predsjedništva SDA BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra, zamjenik ministra za pravdu BiH Nezir Pivić, ministar u Vladi FBiH Amir Zukić, ali i brojni drugi gosti iz Vareša, Breza, Kaknja, Ilijaša, Zenice i Žepča, ministri iz Vlade ZDK-a, te privrednici i građani Visokog. Također, zanimljivo je da su svečanost posjetili i predstavnici drugih političkih partija u Visokom.