Lokalne TemeMirza Ganić o projektima u 2023.godini: Samo u ovoj godini investiramo 5.000.000KM

Mirza Ganić o projektima u 2023.godini: Samo u ovoj godini investiramo 5.000.000KM

Brojni radovi i investicioni projekti u Visokom bili su povod novinarskoj ekipi BHRT-a da dođu u Visoko i naprave priču o tome. Zanimala su ih ulaganja u Hitnu pomoć, smanjenje usluga cijene vode i komunalnih usluga, a posebno i građevinski radovi i brojna gradilišta kojih je u Visokom trenutnu desetak kao i materijalna ulaganja u iznosu od cca.5.000.000KM koliko je predviđeno za ulaganja u Visoko u ovoj godini.

 

– Ono što je važno spomenuti kada pričamo o investicijama, pošto naši građani vrlo često kad se nešto radi stavljaju to u kontekst – evo ga idu izbori, mi smo i prošle i pretprošle godine, evo i ove godine u punom kapacitetu radili na realizaciji investicionih projekata u našem gradu. Mi danas imamo ugovorenih preko 2.500.000KM radova, imamo pokrenuto nekoliko tendera u vrijednosti od 2.000.000KM i ako uspijemo da realizujemo ovo što je trenutno pokrenuto i što je ugovoreno to će biti otprilike negdje oko cca.5000.000KM samo u ovoj godini, a paralelno u odnosu na sve prethodne godine to pokazuje da se radi o zaista jednom velikom investicijskom ciklusu u našem gradu. Obzirom da je ljepše vrijeme omogućilo građevinskim firmama da ulaze u ugovorene poslove mi smo trenutno pokrenuli i imamo aktivno otprilike desetak gradilišta i radi se o projektima putne infrastrukture. Paralelno s tim s tim ono što smo uradili i što je posebno interesantno u januaru i februaru jeste izgradnja javnih rasvjeta koja nije značajno vezana za građevinsku sezonu i daje prostor da se investira. I kad uzmete ovu godinu zaista Visoko u svakom trenutku ima neku aktivnost u dijelu investicija. Paralelno mimo investicija imamo mnogo drugih aktivnosti koje su vezane za naše građane od socijalne do sportske politike gdje investiramo kako bi svima bilo bolje. Radimo i gradimo pametno i sigurno. – rekao je gradonačelnik Ganić u izjavi za BHRT.

 

BHRT / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE