Lokalne TemeMirza Ganić: Malo je bezobrazno ako je pukla negdje cijev populistički za...

Mirza Ganić: Malo je bezobrazno ako je pukla negdje cijev populistički za to okrivljavati gradonačelnika

Bez obzira što je jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Visoko trebala imati fokus na budžetu i budžetskim stavkama u jednom trenutku diskusije vijećnika na relaciji SDP/SDA otišle su u drugom smjeru gdje se pričalo više o kapitalnim ulaganjima i ko se gdje populistički slika, a posebno na aktuelni problem pucanja vodovodne cijevi u ulici Aleja šehida Resula. Na te prozivke koje smo objavili još jučer reagovao je i odgovorio i sam gradonačelnik Ganić.

Gradsko vijeće Visokog
Gradsko vijeće Visokog

-“Nije niko uzeo Aleju šehida Resula da radi tek onako, uzeli smo je zato što je u programu rada gradonačelnika i nakon 100 dana je usvojena sanacija Aleje šehida Rusula taj dokument ste i vi kao vijećnici usvojili, ja sam ga predložio, pa smo onda na osnovu tog strategijskog dokumenta usvojili i program kapitalnih ulaganja pa smo ubacili tu budžetsku stavku pa smo uradili ulicu.. Ja sam sretan i ponosan kako je Aleja urađena. Malo je i bezobrazno ako je pukla negdje cijev populistički za to okrivljavati gradonačelnika. Ne može gradonačelnik biti odgovoran što je negdje pukla cijev od vode. A ako neko smatra da je to greška gradonačelnika onda imamo poremećen sistem vrijednosti. Ali evo, svakako ste me okrivili i ako se vi osjećate lakše uživajte u tome da ste prenijeli vijest narodu da je pukla cijev u Aleji šehida Resula i da je gradonačelnik kriv.

Druga stvar, govorite neistine, kazali ste da nikad ranije nije plavljen taj dio grada. Znači, kada su radovi bili u toku obilazio sam građane jer su podrumi bili poplavljeni. I tada sam došao i evo kazat ću imenom i prezimenom do profesora Fuada Šečerovića u zgradi gdje stanuje i čovjek je kazao da, otkako je tu i otkako tu živi dešava se problem plavljenja. I taj problem će se rješavat, to su ulice koje su ispod ulice Aleja šehida Resula i mora se raditi nova odvodnja tih voda obzirom da postojeći ima problem jer su žile od drveća ušle u tu cijev i to će JKP “Visoko” rješavat u narednom periodu. Vi nekad nastupate kao da mi imamo čarobni štapić i da ćim se pojavi neki problem on se može riješiti!? Mi moramo raditi po zakonu o javnim nabavkama, a to kad kažem ne daje prostor da vi možete planirati nešto da ću uraditi danas, za mjesec, godinu ili dvije … sve to zavisi od toga kada se završi postupak javne nabavke koji je striktno zakonom propisan.

Kad govorimo o vrijeđanju, evo upravo je vijećnik Halilović indirektno rekao da sam ja poslušnik – jesam! Poslušnik sam građana Visokog! Pa kako god hoćeš to da shvatiš.”

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE