Mirza Ganić: Kula Banjer, herojsko mjesto na prvoj borbenoj liniji u odbrani od agresije na naše Visoko

Herojsko mjesto na prvoj borbenoj liniji u odbrani od agresije na naše Visoko i Bosnu i Hercegovinu. Mještani su usljed borbenih dejstava morali biti iseljeni. Premijer Mirza Ganić je u saradnji s Federalnim ministrom za izbjeglice Edinom Ramićem, za sanaciju i asfaltiranje puta u ovom naselju osigurao je 118.471 KM.

Očekujemo da će značajan dio radova na ovim projektima biti realizovan u naredna dva mjeseca. Ovi projekti su od posebne važnosti za građane koji su se vratili na svoja ognjišta, jer u povratničkim naseljima želimo da stvorimo mjesta ugodnog življenja.

Najveći dio finansijskih sredstava je usmjeren u obnovu putne infrastrukture i lokalnih vodovoda. Borimo se da svakom građaninu omogućimo uslove dostojne čovjeka i koje zaslužuju u 21. vijeku.

Kanton nema nadležnost nad lokalnim putevima, ali gdje god možemo pomoći bez kalkulacija to i uradimo.

Obzirom da su nam lokalni putevi u Gradu Visoko katastrofalni, bit ćemo trajno opredijeljeni da ih u cjelosti saniramo nakon naše pobjede na lokalnim izborima u novembru ako Bog da.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Izvor: FB Page Mirza Ganić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.