NaslovnicaLokalne TemeMirza Ganić: ...

Mirza Ganić: Kula Banjer dobio 146.640 KM za izgradnju saobraćajnice

Potpisan je ugovor za izvođenje radova na saniranju i asfaltiranju puta na Kula Banjeru. Prvobitno je bilo odobreno cca 118.000,00KM, da bi nakon obilaska saobraćajnice od strane premijera Mirze Ganića i ministra Edina Ramića osigurano dodatnih cca 28.000,00KM. Također, zvanično je u posao je uveden izvođač radova i to firma Geo- put Maglaj.

Cijeneći potrebu za istinom, jer očigledno da lokalna vlast u kontinuitetu obmanjuje narod važno je hronološki istaknuti sljedeće:

1. Molbu za odobravanje finansijskih sredstava prema Kantonu uputila MZ u koordinaciji s Esadom Semićem i Emirom Vračom
2. Premijer ZDK Mirza Ganić molbu je proslijedio ministru Edinu Ramiću, te tražio zajedničko sufinansiranje
3. Premijer Mirza Ganić održao je radni sastanak s ministrom Edinom Ramićem u Sarajevu i dogovorio sufinansiranje, za ovaj i druge projekte u Ze-Do kantonu
4. Vlada Ze – do kantona donijela Odluku o odobravanju finansijskih sredstava za sufinansiranju određenih projekata iz segmenta povratka
5. Premijer Mirza Ganić je s ministrom Edinom Ramićem posjetio Kula Banjer, gdje su na licu mjesta nakon obilaska katastrofalno lošeg puta na kojem lokalna vlast nije bila u stanju sanirati ni udarne rupe, dogovorili dodatna ulaganja u odnosu na projektovanu vrijednost
6. Premijer Mirza Ganić i ministar Edin Ramić u Zenici su potpisali sporazum o sufinansiranju
7. Inžinjeri izašli na teren i od predstavnika podružnice gosp. Munira uzeli projektnu dokumentaciju, te uradili predmjere i usaglasili direktno u podružnici šta će se raditi
8. Raspisan tender
9. Izabran izvođač radova i potpisan ugovor
10. Izvođač uveden u posao
11. Ako Bog da uskoro slijede radovi

Foto: Vlada ZDK

ℹ Vidi li ovdje neko nešta da je uradio Grad Visoko? Na svojim facebook objavama i lokalnoj televiziji obmanjuju javnost, mene stid ispred njih!

Svako ko je dao doprinos makar trun hvala mu, ali ne treba lagati!

Meni je drago što će građani dobiti potpuno novi put u dužini od jedan kilometar i 60m.

Sretan sam što sam dio ove priče, ali ne da bi neko prepoznao moj rad, već da mještani dugoročno rješe svoj problem! Interes naroda uvijek na prvom mjestu!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje.

 

Visoko.co.ba/Mirza Ganić Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.