Lokalne TemeMirza Ganić i Fadil Mostić gosti na sjednici IO Medžlisa IZ Visoko

Mirza Ganić i Fadil Mostić gosti na sjednici IO Medžlisa IZ Visoko

U srijedu 15. marta 2023 . godine na sjednici IO Medžlisa IZ Visoko, gosti su bili gradonačelnik Visokog gospodin Mirza Ganić i Fadil Mostić, pomoćnik za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina.

 

Tom prilikom gradonačelnik je prisutne članove Izvršnog odbora upoznao o aktivnostima gradske uprave Grada Visoko a vezano za projekte Medžlisa IZ. Posebno se osvrnuo na projekat džamije N. Luke u Visokom sa pratećim sadržajima i radove na uklanjanju objekata koji su zaklanjali Bijelu džamiju, biser novije sakralne arhitekture.

 

IO MIZ Visoko demantira i ocjenjuje kao dezinformaciu i veoma štetna nedavna pisanja na nekim Facebook profilima da su prilikom radova oštećeni nišani u haremu džamije.

 

U razgovoru sa predsjednikom Medžlisa gospodinom Nusretom Suša, glavnim imamom Midhat ef. Ĉakalovićem i članovima IO istaknuta je dobra saradnja. Finansijska podrška za vjerske zajednice u Budžetu Grada Visoko koja je značajno povećana u odnosu na protekli period doprinosi unapređenju vakufske imovine Medžlisa. Ovom prilikom je gradonačelniku gospodinu Mirzi Ganiću uručena zahvalnica za podršku takmičenjima iz Vjeronauke u O.Š.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE