BiHLokalni izbori 2024Mirza Ganić i Adnan Delić će biti kandidati za gradonačelnika u Visokom

Mirza Ganić i Adnan Delić će biti kandidati za gradonačelnika u Visokom

Još prije mjesec dana, tačnije 01.05., SDA Visoko je izašla u javnost sa informacijom o tome da će aktuelni gradonačelnik Mirza Ganić biti kandidat za istu poziciju i na narednim izborima. Dugo se kalkulisalo i paušalno špekulisalo oko eventualnih protukandidata, ali kako saznaje Visoko.co.ba i tome je došao kraj jer je sasvim izvjesno da će kandidat opozicionih stranaka okupljenih oko SDP-a biti Adnan Delić. Navodno je ova informacija dogovorena i potvrđena na nedavnom sastanku sa predsjednikom GO NiP-a Visoko Emirom Osmanbašićem.

U cijeloj ovoj matematičkoj križaljci ostaju nejasne dvije stvari. Ukoliko će Adnan Delić biti kandidat “Trojke” i stranaka koje u Sarajevu čine Federalnu vladu onda je pitanje na čiju stranu će “Snaga naroda” i Dario Pekić koji su trenutno dio vlasti u Visokom, a koji, nije isključeno, do zvanične objave može se pojaviti kao treći kandidat za gradonačelnika. Odnosno kako će se na lokalnom nivou postaviti Demokratska fronta koja je u Vladi ZDK koalicioni partner SDA, a isto tako i na višim razinama vlasti dok je u Visokom posmatrajući njihovo djelovanje kroz Gradsko vijeće više opoziciono raspoložena.

Pored kandidata za gradonačelnika kako saznajemo nosioci listi za Gradsko vijeće će biti:

Esad Semić (SDA) – potvrđeno

Admir Babić (SDP) – nepotvrđeno

Eldin Ganić (SBiH) – potvrđeno

Hamza Halilović (Snaga naroda) – nepotvrđeno

Emir Osmanbašić (NiP) – nepotvrđeno

Bajro Fejzić (DF) – nepotvrđeno

Elvedin Šabanović (NAPRIJED!) – nepotvrđeno

Interesantno će biti kada zvanično počne kampanja vidjeti u zvaničnim promotivnim materijalima političkih subjekata u Visokom ko će dati podršku kojem kandidatu, jer po starom uhodanom receptu od ranije trenutno svako svakog folira, petlja i laže govoreći potvrđenim kanditadima – Za tebe smo! U što naravno niko više ne vjeruje jer je to stari potrošeni i izlizani fol sa krajnjom ambicijom nekog sitnog malog i u pravilu ličnog materijalnog interesa.

Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE