Mirza Ganić: Gradska vlast opstruirala izgradnju lokalnog vodovoda u Kološićima

Mirza Ganić premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Visokog obišao mještane Kološića: Gradska vlast opstruirala izgradnju lokalnog vodovoda

Mirza Ganić premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Visokog obišao je jučer zajedno sa saradnicima mještane mjesne zajednice Kološići.

Posjeta je obuhvatila svako naselje i svaki sokak u ovoj mjesnoj zajednici.

“Prilikom obilaska primijetili smo dosta makadamskog puta. Građani su javno iskazali svoje nezadovoljstvo radom trenutne lokalne vlasti u Visokom, koja je u posljednje tri godine, a uzimajući i ovu posljednju četvrtu godinu, apsolutno zanemarila ovaj kraj.

Vodu za stanovnike ovog kraja koju je davno obećala gradska vlast nije dovela. Ipak, zahvaljujući njihovom komšiji i njegovoj porodici, ovaj kraj je dobio vodovod vrijedan oko 1 milion KM. Vrijedni donatori građanima su predali izgrađeni vodovod u trajno dobro u vidu vakufa, da ih Allah dž.š. nagradi.

Nezadovoljstvo spram trenutne vlasti u Visokom građani izražavaju i zbog činjenice što je gradska vlast opstruirala ovaj hairli projekat. Naime, nisu mogli dobiti građevinsku dozvolu, a sve zbog namjere da im otmu ovaj, za narod ovog kraja životno važan i koristan projekat, i daju ga u vlasništvo JKP Visoko, a kako bi im mogli naplaćivati njihovu vodu.

Trenutni presjek stanja na terenu:
– Kalimbara (makadamski put koji spaja Kološice i Orašac)
– Brda (makadamski put koji spaja Brdo i Bešiće)
– Bešići makadamski put
– Dol klizište i makadamski put do džamije i prema Bešićima
– Stari Kološići makadamski put
– Stadion nije u funkciji zbog potrebe dodatnog ulaganja i uređenja dječijeg igrališta
– Kanalizacija kroz sva naselja ne postoji, što značajno ugrožava zdravlje građana, ali narušava i ambijent ovog lijepog kraja

Zaista je puno nagomilanih problema koje aktuelna vlast u Visokom u čijoj je to nadležnosti već godinama ne rješava. Narod ovoga kraja nije to zaslužio. Bit će puno posla i izazova kada ako Bog da dobijemo povjerenje naroda na predstojećim izborima. Ali, bit će nam i drago da služimo našem narodu i popravljamo stanje. To je naš nijet i naš emanet ako Bog da”.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Mirza Ganić