Lokalne TemePolitikaMirza Ganić: Evropska unija ulaže milion eura za projekat vodosnabdijevanja u Visokom

Mirza Ganić: Evropska unija ulaže milion eura za projekat vodosnabdijevanja u Visokom

Danas je u Parlamentarnoj skupštini BiH potpisan sporazum o bespovratnim sredstvima Evropske unije u iznosu od jedan milion eura za realizaciju projekta vodosnabdijevana u naseljima Poriječani, Vratnica i Srhinje.

Sporazum su potpisali zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora dr Zoran Tegeltija i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovao je specijalni predstavnik Evropske unije za BiH i šef Delegacije EU u BiH ambasador Johan Zatler, gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić i direktor JKP Visoko Almir Hadžialić.

 

– U proteklom periodu urađeno je dosta posla vezano za projektovanje vodovodne mreže u pomenutim naseljima, te pokrenuta procedura dobijanja potrebnih dozvola. U saradnji sa EBRD-om već smo imenovali konsultanta na projektu i u toku je priprema tenderske dokumentacije, kako bi se blagovremeno po sticanju svih uslova mogla raspisati javna nabavka. Ovo je prilika da se u svoje ime, ali i u ime svih građana Grada Visoko zahvalim Europskoj uniji na osiguranju bespovratnih sredstava za projekat vodosnabdijevanja u iznosu od jedan milion eura. Mi smo istinski partner svima onima koji žele dobro našem narodu. Ističem da paralelno radimo na dobijanju upotrebnih dozvola i za ranije realizovane projekte vodosnabdijevanja, gdje se susrećemo s brojnim problemima, jer su pri realizaciji učinjene radnje koje izlaze izvan okvira projektno tehničke dokumentacije, ali su propuštene i određene radnje koje su bile neophodne da se provedu. Također, realizovali smo izgradnju vodovodne mreže u naseljima Liješeva i Orašac gdje je u toku instalacija pojedinačnih priključaka na stambene objekte – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE