Lokalne TemePolitikaMirza Ganić: 128.000 KM za kulturne i sportske događaje u našem gradu

Mirza Ganić: 128.000 KM za kulturne i sportske događaje u našem gradu

Nakon što je okončan postupak Javnog poziva organizacijama civilnog društva / nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će finansirati / sufinansirati Grad Visoko u 2022.godini, te odabrano 47 projekata, danas je u Velikoj sali Gradske uprave Visoko upriličeno i svečano potpisivanje ugovora.
– Za ukupno 47 odabranih projekata izdvojili smo 128.000 KM, a među njima su četiri projekat na najvišem nivou finansiranja, jer su od interesa za grad. Tu je UG „Ars Tragovi“ koje je organizator velike manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“, „Likum 76“ koji ove godine ima maksimalan iznos jer nam je stalo da ta institucija može opstati. Oni će opstati s nama ili bez nas, ali smo tu da osjete da imaju našu podršku. Maksimalno smo podržali i Gradsku nogometnu ligu koja je zaživjela u punom kapacitetu i okuplja veliki broj naših građana, a četvrto je KUD „Visoko“ koje je s programskim zadacima i aktivnostima naš partner u organizaciji kulturnih događaja. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić.
Među institucijama koje su dobile maksimalnu podršku je i Galerija „Likum 76“.
– Ovo je vrlo važna temeljna podrška zahvaljujući kojoj ćemo građanstvu ponuditi jedan cjelogodišnji kulturni program. Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi koji su prepoznali naš značaj i moram naglasiti da je u posljednje dvije godine osjetan napredak u podršci našim aktivnostima. – kazao je Ervin Klepo iz Galerije „Likum“.
KUD „Visoko“ je u posljednje vrijeme izuzetno aktivan, ali je i postao partner Gradske uprave u realizaciji brojnih aktivnosti.
– Čestitam Gradskoj upravi jer je prepoznala značaj ulaganja u kulturu i sport, i nadam se da ćemo do kraja godine imati niz događaja koji će upotpuniti i obogatiti sportsku i kulturnu ponudu grada i da će se i naši građani ugodnije osjećati. – kazao je Nihad Dervišević iz KUD „Visoko“.
Gradonačelnik je naglasio i kako svake godine Gradska uprava čini iskorake i pokušava poboljšati saradnju, ali i obezbijediti sve veću podršku.
– Moramo voditi računa da su vaše potrebe mnogo veće, ali kada se vratimo na ranije godine mislim da možete biti zadovoljni. Uvijek može bolje i više i radit ćemo da poboljšamo neke stvari i da podrška bude veća, ali i projekti moraju opravdati davanja, jer ovo nisu moja sredstva, već sredstva svih nas i zato moramo biti odgovorni. Aktivnosti koje sprovodimo su dokaz da smo vratili kulturu i sport u naš grad i drago mi je da ćemo do kraja godine imati veliki broj događaja i manifestacija. – zaključio je gradonačelnik Ganić.
Izvor FB Page: Mirza Ganić / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE