NaslovnicaBiHPolitikaMirsad Zaimov...

Mirsad Zaimović: Želimo u budžetu više sredstava za poljoprivredu i povratak

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović izjavio je da je na današnjoj sjednici predloženi ovogodišnji budžet Federacije BiH vraćen u redovnu proceduru te da će ga poslanici razmatrati u formi nacrta.

– Poslanici danas nisu prihvatili da se po hitnoj proceduri razmatra budžet FBiH za ovu godinu. Tražili smo da se više sredstava planira za povratak, poljoprivredu zbog posljedica pandemije i porasta cijena za predstojeću sjetvu i za još neke projekte koji nisu predviđeni u Prijedlogu budžeta. Zahtijevali smo prostora da se kroz nacrt sve to skupa raspravi i da dobijemo budžet koji će biti drugačije komponovan. Zaključili smo da ovakav budžet kroz amandmane nije moguće popraviti – rekao je Zaimović.

Očekuje da će se nakon što se usvoji Nacrt i provede javna rasprava, Prijedlog budžeta razmatrati na sjednici u februaru.

– Intenzivirat će se sastanci u vezi pozicija u budžetu koje zahtijeva između ostalog Klub SDA. Vlada FBiH je generalno dostavila kasno budžet u proceduru tako da ga mi nismo imali kao poslanici dovoljno vremena izdiskutovati. Zbog toga je i vraćen u nacrt – dodao je Zaimović.

Naglasio je da je danas sa dnevnog reda povućen Prijedlog zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH jer je usko vezan za budžet FBiH.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.