BiHPolitikaMirsad Zaimović: Bude li moguće, konstituirajuća sjednica novog saziva Predstavničkog doma 1....

Mirsad Zaimović: Bude li moguće, konstituirajuća sjednica novog saziva Predstavničkog doma 1. decembra

Ako Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavi u zakonskom roku konačne rezultate Općih izbora održanih u Bosni i Hercegovini 2. oktobra, predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Mirsad Zaimović predložit će da konstituirajuća sjednica novog saziva ovog Doma bude zakazana za 1. decembar ove godine.

Zaimović je to izjavio danas za Agenciju Fena napominjući da se u međuvremenu eventualno može desiti i zasjedanje dosadašnjeg saziva Predstavničkog doma o temama kao što su imenovanje sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o potvrđivanju budžeta Federacije BiH za 2023. godinu, Zaimoviću je logičnije da o tome odlučuje novi saziv mada nema ništa protiv da to učini i dosadašnji pod uvjetom da Federalna vlada predloži federalni budžet Parlamentu prije konstituiranja Doma u novom mandatu.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE