Lokalne TemeMirnom šetnjom ulicama visočki srednjoškolci poručili: "Želimo znati - kada će svjetlo...

Mirnom šetnjom ulicama visočki srednjoškolci poručili: “Želimo znati – kada će svjetlo zasjati?”

Mreža vijeća učenika Zeničko – dobojskog kantona je zajedničko tijelo srednjoškolskih Vijeća učenika u našem kantonu. Mreža vijeća učenika (mreVUK) predstavlja i zastupa interese srednjoškolaca Zeničko – dobojskog kantona.

Dana 26. aprila 2019. godine tri škole s područja Grada Visokog sprovele su aktivnost pod nazivom „Želimo znati-kada će svjetlo zasjati“ koja je u okviru mreSVUBiH-ove kampanje „Želimo znati – kada će svjetlo zasjati“. Aktivnost su spremili predstavnici svih škola koje su sudjelovale u aktivnosti, tačnije učenici Gimnazije „Visoko“, Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“ i Franjevačke klasične gimnazije.

Za provođenje aktivnosti bilo je neophodno pripremiti prigodan materijal, koji je uključivao papirne sijalice, plakate s natpisima o gorućim problemima, poput mobilnosti mladih, odliva mozgova, govora mržnje, te ekstremizma.

Aktivnost je provedena na ulicama grada mirnom šetnjom učesnika iz četiri različita smjera te prigodnim programom na Trgu ispred općine. Na trgu su kroz prigodan govor i adekvatnu muzičku podlogu predstavljeni gorući problemi zbog kojih je upravo ova akcija i sprovedena.

“Iznimno sam ponosna i sretna, jer je i naš grad dio kampanje koja ima za cilj ukazati na probleme kojima se susreću srednjoškolci i šta je to što im kvari srednjoškolske dane. Naš cilj jeste da se svi udružimo i srednjoškolcima pomognemo da svi zajedno odgovorimo na pitanje “Gdje će svjetlo zasjati?””, kazala nam je ovim povodom predsjednica mreVUK ZDK i uspješna mlada Visočanka Enida Ismić.

 

Visoko.co.ba/mreVUK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE