Mirela Mateša Bukva – SDA kandidat za Skupštinu ZDK

Dragi prijatelji, moji sugrađani, želim vas obavijestiti da sam na ovim općim izborima kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona ispred stranke SDA na broju 8.

Zahvaljujem vam se na dosadašnjoj saradnji i nadam se još boljoj ubuduće. Namjera mi je bila a bit će i ubuduće ukoliko mi ukažete svoje povjerenje, da unutar stranke koja dokazano ima najveći broj poslanika u Kantonalnoj skupštini radim u interesu građana općine Visoko, te podizanju standarda i kvaliteta života u Visokom.

Trudila sam se dostojanstveno, pošteno i odgovorno obavljati funkciju vijećnice Općinskog vijeća Visoko a tako namjeravam i dalje ukoliko mi ukažete svoje povjerenje. Svjesna sam da izborna platforma SDA za ZDK ambiciozna,ali sličnu smo imali i u prethodnom mandate što je rezultiralo da ZDK postane kičma BiH i da u Visoko dođu brojna kapitalna ulaganja.

Uvjerena sam da moramo ostvariti zacrtane ciljeve ukoliko želimo da se ekonomija, privreda i poljuprivreda Visokog nastave svoj rast i očuvaju povjerenje u institucije a mladi u Visokom dobiju uslove za školovanje kakve zaslužuju. Pošto su mladi uvijek bili u fokusu mog djelovanja jedan od konkretnih prioriteta moga djelovanja mora biti rješavanje problema sale za tjelesni odgoj Gimnazije “Visoko” a zatim po redu i ostali koji se tiču podizanja životnog standard mojih sugrađana.

Hvala vam na dosadašnjoj podršci!