Mirela Mateša Bukva: Donijela sam odluku da ne prihvatim mandat u Gradskom vijeću Visoko

Zbog potrebe da Visoko ima što više svojih kadrova na višim nivoima vlasti te stabilnosti skupštinske većine u ZDK, Mireal Mateša Bukva će ostati zastupnica u Skupštini ZDK.

Njenu objavu na društvenim mrežama donosimo u cjelosti.

Dragi moji prijatelji i sugrađani na nedavnim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Visoko, dobila sam Vašu veliku podršku i osvojila mandat za gradsku vijećnicu, na čemu sam Vam neizmjerno zahvalna. Od trenutka same kandidature moja namjera i želja su bile da ostanem u Gradskom vijeću i direktno utičem na sve izazove koji su nas zatekli. Ali nakon brojnih razgovora i konsultacija oko turbulencija o stabilnosti Vlade ZDK a koje se posebno dugoročno tiču i nas u Visokom, donijela sam odluku da ne prihvatim mandat u Gradskom vijeću.

U ovom trenutku je potrebniji i korisniji moj angažman kao kantonalne zastupnice u Skupštini ZDK, iako namjeravam kao i dosad učestvovati u sjednicama Gradskog vijeća Visoko.

Zbog svega iznesenog molim sve Vas koji ste glasali za mene lično da uvaže navedene razloge i razumiju ovakvu odluku.

Još jednom želim da Vam se zahvalim na povjerenju i podršci koju ste mi dali, a svojim daljim radom nadam se da ću to i opravdati. Svim novoizabranim vijećnicima želim uspješan rad u Gradskom vijeću Visoko a posebno našem gradonačelniku Mirzi Ganiću.


Mirela Matesa Bukva