Miralem Pjanić: Izraelu uzeti tri boda, poslije je sve moguće

575

Utakmica protiv Izrela u junu biće ključna, a bh. Premijer liga generalno napreduje kao i fudbal u Bosni i Hercegovini, smatra bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler italijanske Rome, Miralem Pjanić.

Pjanić je došao u Sarajevo kako bi prisustvovao eventu ASA osiguranja čije je zaštitno lice. “Prije svega u Sarajevo sam došao zbog moje saradnje sa ASA Osiguranjem. Danas imamo jedan event gdje ću prisustvovati i družiti se sa svima. Iskoristio sam i priliku da obiđem par prijatelja i gledao sam juče utakmicu ovdje u Sarajevu. Nažalost, došao sam na kratko vrijeme ali mi je uvijek lijepo i drago mi je što sam ovdje”, kazao je bh. reprezentativac u intervjuu za AA.

Pjanić je juče gledao utakmicu između Sarajeva i Širokog Brijega na stadionu Asim Ferhatović – Hase. Kazao je kako misli da Premijer liga BiH generalno napreduje kao i nogomet u Bosni i Hercegovini.

“Juče sam gledao jednu dobru utakmicu. Sarajevo i Široki Brijeg su dobro igrali, na kraju je Sarajevo zasluženo pobijedilo. Približava se kraj sezone i svaka utakmica može biti odlučujuća tako da onaj ko će biti najkonstantniji na kraju će sigurno osvojiti titulu. Sarajevo je sinoć uzelo tri važna boda. Neka ligu osvoji onaj ko je bio najbolji ove sezone. Četiri ekipe su tu, trenutno je možda Sarajevo najbliže tituli. Samo se ne smiju opustiti, iza njih su odmah tri konkurenta koji vrebaju kiks”, dodao je Pjanić.

– Premijer liga BiH će biti još kvalitetnija-

Bh. reprezentativac je komentarisao i odluku Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH o smanjenju broja klubova u Premijer ligi te rekao da smatra da će liga biti još kvalitetnija. “Znam da će se od 2016. godine smanjiti bh. Premijer liga i mislim da će biti još kvalitetnija. To je jedan korak naprijed za bh. fudbal. Mi reprezentativci i Savez radimo da budućnost bh. fudbala bude još bolja”, kazao je on.

Pjanić je istakao kako je atmosfera u reprezentaciji pozitivna i smatra da je novi selektor Mehmed Baždarević “donio nešto novo i dosta stvari su se promijenilo”.

“U toku tih desetak dana što smo bili zajedno baš je bilo super. Selektor je dobro radio, nas je dobro pripremio za ove dvije utakmice. Vidilo se, prije svega, dobro smo se našli. Želimo da taj težak cilj ostvarimo. Startovali smo loše ali ništa nije gotovo i nadamo se na kraju da ćemo se plasirati na EP. Neće biti lako. U junu će biti jedna važna utakmica koju ćemo morati obavezno pobijediti”, rekao je Pjanić.

 – Utakmica protiv Izraela ključna

On je na kraju komentarisao i utakmicu protiv Izraela koja će se odigrati u junu u Zenici. “Tešku utakmicu očekujemo. Sa Izraelom smo igrali tamo. Oni su jedna dobra reprezentacija. To su pokazali i dokazali u prošlosti da znaju igrati. Teško je igrati protiv njih. Ali igraćemo pred našom publikom. Nama je to ključna utakmica. Mislim da ćemo mi to jedva dočekati i imati veliku volju da jednostavno popravimo ono što smo uradili tamo u Izraelu. Najvažnije je da uzmemo tri boda, a kada ih uzmemo biće sve otvoreno u toj grupi. Imaćemo realne šanse kasnije da pokušamo proći ili u baraž ili da se plasiramo direktno”, zaključio je bh. reprezentativac.

Komentari

komentara