NaslovnicaZDKPolitikaMiralem Galij...

Miralem Galijašević: Za Kantonalnu bolnicu Zenica 23 miliona KM iz budžeta Federacije BiH

Nakon što je krajem prošlog mjeseca Zakon o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju zdravstvenih ustanova u FBiH prihvaćen u Predstavničkom domu isti je na vanrednoj sjednici usvojio i Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Predlagač ovog Zakona je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine koja na sistematičan i odgovoran način daje podršku za očuvanje i unapređenje zdravstvenog sektora. U okviru ovog izdvajanja JU Kantonalna bolnica Zenica će dobiti 23 miliona, a JU Opća bolnica Tešanj 3 miliona konvertibilnih maraka. Nakon usvajanja ovog za zdravstvo ZDK značajnog zakona oglasio se predsjednik KO SDA ZDK, Miralem Galijašević.
” Zastupnici Stranke demokratske akcije sa područja Zeničko-dobojskog kantona u Predstavničkom domu, Mirsad Zaimović, Miralem Galijašević, Belma Pojskić, Suad Kaknjo, Adisa Kokić-Hinović, te delegat u Domu naroda Jasmin Duvnjak svojim zalaganjem su doprinjeli da upravo JU Kantonalna bolnica Zenica i JU Opća bolnica Tešanj dobiju značajna sredstva u okviru ove preraspodjele. Implementacija ovog zakona doprinijet će finansijskoj stabilizaciji zdravstvenog sistema naročito nakon dvogodišnjeg perioda otežanog rada u uslovima pandemije uzrokovane virusom Covid 19. Pored ranije usvojenog Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH kojim će naš Zeničko-dobojski kanton samo u ovoj godini dobiti dodatnih 14 miliona KM uz ovih 26 miliona KM za zdravstvene ustanove je potvrda kvalitetnog rada i zalaganja kadrova Stranke demokratske akcije na svim novoima.” kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.