NaslovnicaZDKMiralem Galij...

Miralem Galijašević izabran za predsjednika SDA ZDK-a

Na Kandidacionoj-izbornoj skupštini Stranke demokratske akcija (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) jučer je jednoglasno za predsjednika u mandatnom periodu 2015-2019 izabran Miralem Galijašević iz Zenice. 

Delegati Skupštine su tajnim glasanjem izabrali i potpredsjednike Nedžada Polića iz Zavidovića i Almedina Aliefendića iz Kaknja. Potvrđen je i Kantonalni odbor SDA, te Izvršni odbor koji uz predsjednika i dva potpredsjednika čine članovi: Mirza Ganić, Ibrahim Šišić, Ćazim Huskić, Senad Husejnagić, Jusuf Duraković, Džavid Aličić, Avdija Kovačević, Sulejman Delić, Senahid Ibrahimović i Almin Husanović, te sekretar Kasim Velić.

Članovi Izvršnog odbora biće i novoizabrani predsjednici Asocijacije mladih i Asocijacije žena SDA ZDK, te šef Kluba poslanika Ibrahim Plančić.

– Ogromna podrška delegata iz svih općina Kantona istinski nas raduje i čini ponosnim, ali i dodatno obavezuje da kvalitetno i odgovorno vodimo, u povjerenom nam mandatu, najjaču političku stranku u našem kantonu i u državi Bosni i Hercegovini. Uz daljnje infrastrukturno jačanje SDA ZDK, prvi ozbiljniji zadatak za novo rukovodstvo biće Lokalni izbori 2016. – poručio je predsjednik Miralem Galijašević, saopćio je Pres SDA.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.