Miralem Galijašević izabran za predsjednika SDA ZDK-a

1061

Na Kandidacionoj-izbornoj skupštini Stranke demokratske akcija (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) jučer je jednoglasno za predsjednika u mandatnom periodu 2015-2019 izabran Miralem Galijašević iz Zenice. 

Delegati Skupštine su tajnim glasanjem izabrali i potpredsjednike Nedžada Polića iz Zavidovića i Almedina Aliefendića iz Kaknja. Potvrđen je i Kantonalni odbor SDA, te Izvršni odbor koji uz predsjednika i dva potpredsjednika čine članovi: Mirza Ganić, Ibrahim Šišić, Ćazim Huskić, Senad Husejnagić, Jusuf Duraković, Džavid Aličić, Avdija Kovačević, Sulejman Delić, Senahid Ibrahimović i Almin Husanović, te sekretar Kasim Velić.

Članovi Izvršnog odbora biće i novoizabrani predsjednici Asocijacije mladih i Asocijacije žena SDA ZDK, te šef Kluba poslanika Ibrahim Plančić.

– Ogromna podrška delegata iz svih općina Kantona istinski nas raduje i čini ponosnim, ali i dodatno obavezuje da kvalitetno i odgovorno vodimo, u povjerenom nam mandatu, najjaču političku stranku u našem kantonu i u državi Bosni i Hercegovini. Uz daljnje infrastrukturno jačanje SDA ZDK, prvi ozbiljniji zadatak za novo rukovodstvo biće Lokalni izbori 2016. – poručio je predsjednik Miralem Galijašević, saopćio je Pres SDA.

Komentari

komentara