ZDKPrivredaMinistar Vinko Marić u posjeti "Malak farmi" kod Kaknja koja postaje turistička...

Ministar Vinko Marić u posjeti “Malak farmi” kod Kaknja koja postaje turistička hit destinacija

Na brežuljcima sela Zajezda iznad Kaknja, nalazi se jedna od najekskluzivnijih i najneobičnijih farmi u koju je grupacija “Malak” investirala preko deset miliona konvertibilnih maraka.

Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, sa direktorom farme, Nedžminom Begićem, razgovarao je o modalitetima saradnje sa resornim ministarstvom, kako bi se unaprijedili proizvodno-turistički potencijali farme koja posljednjih godina doživljava pravi turistički “bum”.

– Izuzev farme goveda, ovdje su tri mini-fabrike u kojima se proizvode mesni i mliječni delikatesi. Pored voćnjaka, turisti mogu vidjeti jelene-lopatare, nojeve, zečeve, magarce, konje i druge egzotične životinje koje su zanimljive turistima – objašnjava Vinko Marić.

Direktor “Malak” farme kaže da izuzev restoranske usluge imaju smještaj za spavanje, adrenalin park, dječije igralište i mnoštvo sportskih sadržaja.

– Na farmi proizvodimo mlijeko, meso, jaja, med i povrće. Sa kantonalnim Ministarstvom poljoprivrede imamo korektnu saradnju i obostrani interes nam je da ovaj projekat postane još ekskluzivniji – kaže Nedžmin Begić.

Malak Farma posluje pod sloganom: “Bili Jednom Seljak, Mljekar i Mesar”, a u Bosni i Hercegovini su prisutni posljednjih deset godina.

Pres služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE