ZDKPrivredaMinistar Vinko Marić posjetio poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča

Ministar Vinko Marić posjetio poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča

– Najbolje što se desilo u proteklom periodu je povećanje poticaja poljoprivrednicima Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Planirani iznos od 600.000 KM za poljoprivredne proizvođače  u potpunosti će biti dovoljan da ispuni sva naša očekivanja, izuzev ako ne dođe do neke druge raspodjele – rekao  je Emir Tutnjić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK-a.

Tutnjić je sa Vinkom Marićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK obišao vodeće poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča, gdje su od krajnjih korisnika poticaja pokušali saznati gdje najviše “škripi” i što bi resornoministarstvo moglo učiniti da se situacija popravi.

– Željezno Polje prednjači u malinarskoj proizvodnji ali zbog visoke nadmorske visine imaju i vrhunske sireve, med, voće i mesne proizvode. Poljoprivrednici očekuju pravovremene, garantovane poticaje i samo na taj način ih možemo stimulisati da ostaju u toj proizvodnji – rekao je ministar Marić.

U znak zahvalnosti što je ukinuo limite (broj stočnih grla) za poticaje, poljoprivrednici su mu uručili umjetničku sliku Šefika Zvekića, umjetnika iz Željeznog Polja.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE