ZDKPrivredaMinistar Vinko Marić i direktor ŠPD-a Hasan Hasić u posjeti Općini Olovo...

Ministar Vinko Marić i direktor ŠPD-a Hasan Hasić u posjeti Općini Olovo i lokalnoj šumariji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK Vinko Marić zajedno sa direktorom Šumsko-privrednog društva (ŠPD) ZDK Hasanom Hasićem, posjetio je poslovnicu ŠPD-a Olovo kao i načelnika općine Đemala Memagića.

– Načelnik Memagić je iznio odlične ideje koje ćemo u dogledno vrijeme realizirati. Mnogo učinkovitije možemo održavati putnu infrastrukturu kroz zajedničko javno partnerstvo. Od toga će korist imati i općina Olovo, a i ŠPD će uštedjeti značajna sredstva – kaže ministar Vinko Marić.

Rukovodni kadar vareške poslovnice ŠPD-a prezentovao je probleme sa kojima se suočavaju, na prvo mjesto stavljajući hronični nedostatak proizvodne radne snage. Naveli su da veliki broj radnika odlazi na bolovanje i mnogi od njih imaju ograničenu radnu sposobnost.

– Ostvarenje planova kasni zbog loših vremenskih uslova koje smo imali od početka godine ali Olovo ima ogroman šumsko-privredni potencijal, tako da se nadam da će sa kooperantima svi zacrtani planovi biti ostvareni – rekao je direktor ŠPD-a ZDK Hasan Hasić.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE