ZDKMinistar unutrašnjih poslova ZDK i policijski komesar posjetili Policijsku stanicu Žepče i...

Ministar unutrašnjih poslova ZDK i policijski komesar posjetili Policijsku stanicu Žepče i Tešanj

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Admir Gazić posjetili su danas, 10. juna 2024. godine, Policijsku stanicu Žepče i Policijsku stanicu Tešanj, gdje su održani radni sastanci na kojim su prisustvovali načelnici Policijskih uprava i komandiripolicijskih stanica.

Na sastancima su rukovodni policijski službenici informisali ministra i policijskog komesara o bezbjednosnoj situaciji na području navedenih policijskih stanica.

Kako je konstatovano, u proteklom periodu na području Policijskih stanica Žepče i Tešanj nisu zabilježeni veći sigurnosni izazovi, te je stanje bezbjednosti u kontinuitetu održavano stabilnim i zadovoljavajućim. U nastavku jepojašnjeno da je ovakvo povoljno stanje rezultat koordiniranog djelovanja i pravaca definisanih u proteklom periodu, koji su proistekli iz analiza i procjena izvršenih na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a koje su prvenstveno imale za cilj unapređenje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona, planskih aktivnosti na preveniranju svih oblika nezakonitog djelovanja pojedinaca i grupa, te drugih mjera i radnji koje su poduzimane sa ciljem unapređenja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe se razgovaralo i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju na području ovih Policijskih stanica sa aspekta stvaranja sigurnih uslova izvođačima radova kada je u pitanju zaštita materijalno-tehničkih resursa, a poseban osvrt je dat na značaj izgradnje koridora Vc, obzirom da se kroz područje općina Žepče i Tešanj trenutno gradi duža dionica pomenutog koridora, kao i preduzimanje mjera na bezbjednom odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta M-17 i M-4. S tim u vezi, naglašeno je da će se u skladu sa izvršenim procjenama, te sačinjenim planovima, u narednom periodu nastaviti sa poduzimanjem pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno u dijelu koji se odnosi na prevenciju kriminaliteta, poboljšanje stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja, kao i poduzimanje svih drugih mjera i radnji iz nadležnosti Uprave policije.

Tokom sastanka sa rukovodnim policijskim službenicima, ministar Vračo i komesar Gazić su izrazili zadovoljstvo prezentiranim podacima i stanjem sigurnosti na području navedenih policijskih stanica. Takođe je iskazana opredjeljenostna što boljem osposobljavanju i materijalno-tehničkom opremanju policijskih službenika, što je jedan od važnijihfaktora u razvoju i unapređivanju demokratske policijske službe i svakako najznačajniji preduslov za profesionalno i efikasno funkcionisanje policijskih struktura u smislu reagovanja na sve sigurnosne izazove.

U tom smislu prilikom ove posjete ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić,  su na upotrebu Policijskoj stanici Žepče predali jedno novo policijsko vozilo, dok su Policijskoj stanici Tešanj predali dva nova vozila Škoda Octavia, za čiju nabavku su osigurana sredstva iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona. Upotreba novih vozila umnogome će doprinijeti poboljšanju rada policijskih službenika i povećanom stepenu sigurnosti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ova posjeta je nastavak zajedničkih aktivnosti ministra i policijskog komesara na obilasku svih policijskih uprava i policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona u cilju sagledavanja stanja u svakoj organizacionoj jedinici i otklanjanja eventualnih poteškoća.                                                                                                    

 

                                                     

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE