Ministar Pekić: Poduzeti pojačane mjere higijensko-epidemiološke zaštite u šalter-salama i svim prostorijama MUP-a ZDK

U cilju pojačane zaštite zdravlja uposlenika MUP-a ZDK kao i zaštite zdravlja stranaka koje borave u prostorijama Ministarstva, potrebno je odmah, u svim Odsjecima za administraciju šalter-salama i drugim prostorijama Ministarstva u kojima se odvija rad sa strankama, poduzeti pojačane mjere higijensko-epidemiološke zaštite.

Zaštitnu opremu (rukavice i masku) službenici treba da nose po ličnoj procijeni, a nabavku iste vršitiv preko Sektora za podršku koji su u sastavu Ministarstva.

Za dostavu higijenske zaštite i provođenje mjera održavanja higijene prostorija u kojima se obavlja rad u Ministarstvu zadužuju se Sektori za podršku.

Stranke koje borave u šalter-salama i drugim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova dužne su održavati udaljenost od službenika Ministarstva kao i međusobnu udaljenost od najmanje jednog metra.

Rad sa strankama u Odsjecima za administraciju – šalter salama u sastavu MUP-a ZDK odvijat će se u vremenu od 07:30 sati do 13:00 sati, dok pauza ostaje u istom terminu od 10:00 sati do 10:30 sati.

Odluka stupa na snagu ODMAH!

MUP ZDK