Ministar Pekić: Obračunat ćemo se sa onima koji misle da su nedodirljivi!

Mirsadu Horozoviću, inspektoru za narkotike Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona, u srijedu navečer namjerno je zapaljena kuća u Zavidovićima, zvanično je potvrđeno iz policije.

Materijalna šteta

“U mjestu Lovnica, kod Zavidovića, u srijedu je oko 21 sat izbio požar na kući, vlasništvo M. H. iz Zavidovića, a tom prilikom, srećom, nije bilo povrijeđenih osoba. Na kući je pričinjena velika materijalna šteta, a požar su u 21.55 lokalizirali pripadnici Vatrogasne jedinice Zavidovići”, zvanične su informacije iz MUP-a ZDK-a.

Prema riječima Aldine Ahmić, glasnogovornice MUP-a ZDK-a, poduzete su sve potrebne mjere i radnje u skladu s uputama dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK-a, da bi bili utvrđeni uzroci i okolnosti požara.

“U ovom, kao i u prethodnim slučajevima, prilazi se i radi krajnje ozbiljno, naročito kad su meta kriminogenih osoba policijski službenici i inspektori, te njihova imovina”, kaže Ahmić.

Napominje da oštro reagiraju u ovakvim situacijama, ali i da angažiraju sve raspoložive resurse da rasvijetle slučaj, baš kao što to čine i u ovom posljednjem.

Istraga u toku

I Dario Pekić, ministar za unutrašnje poslove ZDK-a, ističe da je istraga u toku, zbog čega je prerano govoriti u ovom slučaju.

“No, ja kao ministar i cjelokupno ministarstvo na čijem sam čelu uvijek ćemo stati iza policije i u njihovu odbranu. Obračunat ćemo se sa svima onima koji misle da su nedodirljivi ili da na ovaj način mogu zastrašiti inspektore. To nikad nije bilo moguće, niti ćemo dozvoliti nešto takvo”, poručio je Pekić, potvrdivši naša saznanja da je istragom utvrđeno kako je riječ o namjernoj paljevini, te da u skladu s tim poduzimaju sve operativne mjere i radnje radi otkrivanja izvršitelja i dokumentiranja krivičnog djela.

Rezali mu gume na automobili

Posebno je alarmantno da je ovaj inspektor i ranije bio meta kriminogenih osoba, koje su ga pokušale uplašiti.

Još uvijek nepoznate osobe njemu su, naime, za kratko vrijeme dva puta rezale gume na automobilu. Upravo je ovo bio ključni moment koji je istražiteljima odmah dao dodatnu sumnju da je i požar podmetnut, što je na kraju i ustanovljeno.

Dnevni Avaz