Lokalne TemePolitikaMinistar MUP-a ZDK Emir Vračo održao radni sastanak sa policijskim komesarom MUP-a...

Ministar MUP-a ZDK Emir Vračo održao radni sastanak sa policijskim komesarom MUP-a ZDK, načelnikom PU II i komandirom PS Visoko

Tema sastanka je trenutna materijalno- tehnička opremljenost PS Visoko, sigurnosno bezbjednosna situacija na području Grada Visoko i regulisanje saobraćaja povodom otvorenja šoping centra i hotela “Vema” u Visokom.

U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zenica danas smo održali radni sastanak na kojem su prisustvovali komesar Uprave policije MUP- a ZDK Admir Gazić, načelnik Policijske uprave II Visoko Fahrudin Pušina, komandir Policijske stanice Visoko Zehrudin Buza.

Komandir Buza je čestitao ministru na imenovanju i poželio uspjeh u radu, te je upoznao ministra i komesara o trenutnom materijalno- tehničkom stanju, te problemu kadrovske popunjenosti u PS Visoko.Također je upoznao o trenutnoj sigurnosno bezbjednosnoj stanju u Visokom te mjerama koje se planiraju poduzeti u narednom periodu.

Ministar Vračo je rekao da će u narednom periodu u fokusu rada ministarstva biti obilazak svih PS na području ZDK te da će se u novom budžetu za 2024. godinu planirati sredstva za opremanje policijskih stanica i da je u proceduri konkurs za 100 policijskih službenika i 5 inspektora, te se nadamo da će i jedan broj policajaca biti raspoređen i u PS Visoko.

Također na sastanku se razgovaralo i o regulisanju saobraćaja u Gradu Visoko povodom otvorenja šoping centra i hotela “Vema” u Visokom koji je planiran u subotu 18.11. 2023. godine, a sve u cilju smanjivanja gužve odnosno sigurnosti pnešaka i ostalih učesnika u saobraćaju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE