ZDKPolitikaMinistar MUP-a ZDK Emir Vračo i komesar Admir Gazić u zajedničkoj posjeti...

Ministar MUP-a ZDK Emir Vračo i komesar Admir Gazić u zajedničkoj posjeti kantonalnom tužilaštvu ZDK

Ministar ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo, zajedno sa Komesarom Admirom Gazićem i Savjetnikom ministra Redžom Kahrićem, bio je u prvoj radnoj posjeti kod Glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Vesne Kaknjo i njenih zamjenika Vesne Bjelošević i Redže Delića.

Prilikom posjete Glavna tužiteljica čestitala je novoimenovanom Ministru na preuzetom mandatu, te izrazila želje za njegov uspješan rad i postizanje dobrih rezultata.

Na sastanku se razgovaralo o efikasnosti dosadašnjeg profesionalnog rada Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova, predstojećim izazovima, te modalitetima i pravcima buduće suradnje u smislu zajedničkih aktivnosti na otkrivanju i gonjenju počinitelja krivičnih djela, sa posebnim akcentom na krivična djela korupcije i organizovanog kriminala visokog nivoa, maloljetničke delikvencije i svim oblicima nasilja.
Obostrano je konstatirano da je dosadašnja međusobna suradnja bila izuzetno uspješna, te da će se u tom pravcu nastaviti i u predstojećem periodu, sa ciljem nastavka zajedničkog uspješnog i koordiniranog rada ove dvije institucije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE