NaslovnicaZDKPolitikaMinistar MUP-...

Ministar MUP-a ZDK Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut u obilasku PU Tešanj, PS Maglaj, PS Doboj-jug i PS Usora

Dana 16.10.2019. godine ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Dario Pekić u pratnji policijskog komesara gospodina Semira Šuta, obišao je Policijsku upravu Tešnja i Policijske stanice Maglaj, Doboj-jug i Usora, u nastavku planiranog obilaska organizacionih jedinica koje su u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Analizirajući predočeno stanje bezbjednosti na područjima koje pokrivaju navedene organizacione jedinice, zaključeno je da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou. Ministar ministarstva gospodin Dario Pekić stavio je naglasak na stalno i kontinuirano poboljšanje bezbjednosne situacije, uz poboljšanje uslova rada policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima, kroz nabavku neophodnih materijalno tehničkih sredstava za rad, i kontinuiranu edukaciju.

Cilj je da se građani osjećaju sigurnije i da se nastavi saradnja lokalnih zajednica i građana sa policijskim službenicima.

U narednim danima slijedi obilazak ostalih Policijskih uprava i policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.