BiHMinistar Isak sastao se sa Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova BiH

Ministar Isak sastao se sa Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova BiH u sjedištu Federalnog MUP-a, gdje su razgovarali o sigurnosnoj situaciji.

Ministar Konaković upoznao je ministra Isaka o sigurnosnim trendovima na globalnom nivou. Ministar Isak upoznao je ministra Konakovića sa aktivnostima koje poduzima na unapređenju sigurnosne situacije te o izmjenama legislative kojom se reguliše rad Ministarstva.

Ministar Konaković pohvalio je rad ministra Isaka posebno u dijelu koji se odnosi na Uredbu o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine koju je usvojila Vlada Federacije BiH na prijedlog ministra Isaka i kojom će biti omogućeno napredovanje policijskih službenika.

Uredbom će također biti omogućeno da se nakon penzionisanja policijskih službenika spriječi nedostatak policijskih službenika i da se ta mjesta popune postojećim kadrom, a što je izazov sa kojim se susreću sve policijske agencije u BiH.
Ocjenjeno je kako je saradnja između Federalnog MUP-a i Ministarstva vanjskih poslova BiH izvrsna i kako će se nastaviti unaprjeđivati i u narednom periodu.

Ministar Isak se zahvalio ministru Konakoviću na aktivnostima koje poduzima na međunardnom planu i izgradnji pozitivnog imidža BiH u svijetu.

Visoko.ba/Facebook


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE