BiHPolitikaMinistar Isak prisustvovao svečanoj ceremoniji polaganja zakletve 41. generacije kadeta za čin...

Ministar Isak prisustvovao svečanoj ceremoniji polaganja zakletve 41. generacije kadeta za čin „policajac“ MUP-a Kantona Sarajevo

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je svečanoj ceremoniji polaganja zakletve 41. generacije kadeta za čin „policajac“ Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koja je održana u Centru Skenderija.

Ministar Isak čestitao je sada već policijskim službenicima na ostvarenim rezultatima koje su postigli tokom školovanja i zaželio im puno uspjeha u budućem radu uz poruku:

„Vaša dužnost je da provodite zakon i da pred zakonom sve ljude tretirate jednako ne gledajući na njihov ekonomski status ili položaj u društvu. Kriminalac za vas ne smije imati etničku i vjersku pripadnost, političku opredjeljenost ili političku funkciju. Svakog počinitelja krivičnog djela tretirajte jednako. Propitujte, promišljajte, kritikujte i upozoravajte, ali uvijek se držite slova zakona i radite u interesu svih građana Bosne i Hercegovine. Vi ste policajci u koje narod ima povjerenje, a na vama je da svojim postupcima to povjerenje sačuvate i učvrstite.“


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE