BiHPolitikaMinistar Isak podržao kandidaturu Irfana Čengića za načelnika Starog Grada

Ministar Isak podržao kandidaturu Irfana Čengića za načelnika Starog Grada

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa Irfanom Čengićem, delegatom u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo i Vedadom Deljkovićem vijećnikom u Gradskom vijeću Sarajeva i Općinskom vijeću Stari Grad .
Čengić i Deljković pozdravili su aktivnosti koje poduzima ministar Isak na unaprjeđenju stanja u oblasti sigurnosti te su istakli da su evidentne pozitivne promjene od kojih su posebno ukazali na važnost donošenja Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima u Federaciji BiH, a za koje je ministar Isak sa saradnicima već pokrenuo aktivnosti na njihovoj izradi.

Delegat Čengić i ministar Isak razgovarali su i o kandidaturi Irfana Čengića za načelnika Općine Stari Grad. Ministar Isak dao je podršku kandidaturi Čengića za kojeg smatra da će časno, pošteno i sposobno obavljati dužnosti načenika.

Ministar Isak smatra kako je Čengić kroz svoje političko djelovanje dokazao da je sposoban da obavlja funkciju načenika.

Na sastanku je zaključeno kako je za stvaranje boljeg i sigurnijeg ambijenta u Bosni i Hercegovini ključna saradnja predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE