Ministar Isak: Mi ne gradimo metre nego kilometre!

665
Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona-Kantonalna direkcija za ceste vrijedno radi na realizaciji projekata neophodnih za poboljšanja cestovne infrastrukture na području ZDK. U toku je pet vrijednih projekata javnih nabavki za izvođenje radova u općinama Visoko, Kakanj, Maglaj, Tešanj i Olovo, a ovih dana su počeli radovi i na projektu rekonstrukcije ceste Čajdraš-Lokvine.
Također, nedavno je uspješno okončan projekt rekonstrukcije ceste, te izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije kroz Industrijsku zonu Ozrakovići kod Visokog, a ovaj projekt vrijedan 624.364,23 KM je sa 424.364,23 KM Kanton finansirao putem Direkcije za ceste ZDK, dok su 200 hiljada KM sredstva Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, a Grad Visoko je za izgradnju vodovoda obezbijedila 200 hiljada KM. Pored toga, Ministarstvo privrede ZDK izdvojilo je 97.500 KM na ime troškova organizacije i izgradnje Industrijske zone Ozrakovići. Time su stvoreni bolji uslovi za saobraćajnu komunikaciju kroz IZ Ozrakovići u kojoj radi oko 1.100 radnika
Danas je raspisan oko 1,2 miliona KM vrijedan tender za rekonstrukciju ceste R-445 Kakanj-Visoko na dionici Moštre-Visoko čijom realizacijom će biti izvršena rekonstrukcija, sanacija i modernizacija blizu dva km ove regionalne ceste.
„Mi ne gradimo metre, mi gradimo kilometre. Naravno, mi smo servis građana i privrede i sve Sve naše aktivnosti trebaju i moraju biti usmjerene ka poboljšanju kvaliteta života građana, a to posebno mora biti u fokusu djelovanja kad je u pitanju rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta“, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.