NaslovnicaBiHMinistar Isak...

Ministar Isak: FMUP i MUP KS zajedno će raditi na osnaživanju policijskih snaga

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održao je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u FBiH, te istakli važnost poboljšanja i jačanja komunikacije i saradnje između Federalnog ministarstva unutrašnjih polsova i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ministar Isak i ministar Katica razgovarali su o osnivanju helikopterske jedinice u MUP-u KS, te su usaglasili smjernice za zajedničko korištenje hangara koji se nalaze na Aerodromu Sarajevo. Posebno je razgovarano o donošenju uredbe o jedinstvenim policijskim uniformama. Ministar Isak je istakao da će odmah po okončanju procedura, koje su u završnoj fazi, uputiti Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Isak i ministar Katica zaključili su kako Fedralno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dijele zajednički interes, a to je sigurnost građana Bosne i Hercegovine, te da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zajedno raditi na osnaživanju policijskih snaga i na produbljivanju saradnje u oblasti sigurnosti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.