Ministar Dario Pekić prisustvovao početku policijske obuke za 125 novoprimljenih policijskih službenika

656

Ministar unutranjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u pratnji policijskog komesara Rusmira Šišića i Damira Veje direktora Akademije prisustvovao je Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutranjih poslova u Sarajevu, svečanoj ceremoniji kojom je obilježen početak policijske obuke za 125 policijskih službenika izabranih nakon provedenih procedura po javnom oglasu raspisanom u oktobru 2020. godine. Riječ je o 125 novoprimljenih policijskih službenika – 15 u činu ,,mladi inspektor” i 110 u činu „policajac” koji će stručna znanja i vještine na Policijskoj akademiji sticati tri, odnosno pet mjeseci, uz napomenu da sve njih, po povratku sa Policijske akademije, čeka još tri mjeseca obuke u organizacionim jedinicama u sastavu Uprave policije Ministarstva unutranjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar unutranjih poslova Dario Pekić je ovom prilikom budućim policijskim službenicima poželio mnogo sreće i najveći mogući uspjeh u toku policijske obuke. On je izrazio svoje duboko uvjerenje da će izabrani kandidati u potpunosti opravdati povjerenje koje im je ukazano i da će, kada budu raspoređeni u organizacione jedinice Uprave policije Ministarstva unutranjih poslova, koristeći se znanjima i iskustvima stečenim u toku policijske obuke, u značajnoj mjeri uticati na povećanje stepena opće sigurnosti na području Zeničko-dobojskog kantona. Na ovaj način, grupi od 125 mladih ljudi pružila se prilika da, sticanjem zvanja policijskog službenika, zajedno sa svojim starijim i iskusnijim kolegama, stanu u prve redove boraca za vladavinu prava u Zeničko-dobojskom kantonu i Bosni i Hercegovini, što je jedan od ključnih uslova za prosperitet naših građana, našeg kantona i naše države.

Važno je istaknuti da Ministarstvo unutranjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, popunjavajući policijski sastav mladim, obrazovanim i perspektivnim kadrom, osim što u značajnoj mjeri povećava stepen sigurnosti građana našeg kantona i njihove imovine, daje i svoj konkretan doprinos borbi protiv odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

Odsjek za odnose s javnoséu – Kabinet ministra / Visoko.co.ba

Komentari

komentara