NaslovnicaBiHRegijaMinistar Crna...

Ministar Crnadak učestvuje na Bledskom strateškom forumu 2015.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će na Bledskom strateškom forumu 2015., koji će pod motom “Vizije novih partnerstava” biti održan danas i sutra na Bledu, Republika Slovenija.

Ministar Crnadak će prisustvovati ceremoniji zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg, jubilarnog desetog Bledskog strateškog foruma i učestvovati u panel diskusiji o temi “Zapadni Balkan: Region u središtu geostrateških promišljanja”.

Programom učešća ministra Crnatka predviđeno je i održavanje bilateralnih sastanaka na marginama Foruma.

Na Bledskom strateškom forumu 2015. će učestvovati predsjednici država, premijeri, ministri vanjskih poslova i drugi državni zvaničnici, brojni predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija, istaknute ličnosti iz svijeta politike i ekonomije, te predstavnici akademske zajednice i medija.

Organizatori Foruma su su Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije i Centar za evropsku perspektivu (CEP), saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.