NaslovnicaBiHPrivredaMilionita gar...

Milionita garnitura proizvedena u Preventovim proizvodnim pogonima u Goraždu.

Zaposlenici i menadžment Preventa i ove godine imaju razlog za slavlje. Milionita garnitura autopresvlaka proizvedena je u rekordnom roku što je zasigurno rezultat vrijednosti koje uposlenici Preventa njeguju, a to su: predanost, trud i težnje za većim ostvarenjem.

Ovaj uspjeh Prevent grupacije svečano je obilježen danas u proizvodnim pogonima Prevent Goražda u industrijskoj zoni u Vitkovićima.

„Ovi rezultati pokazuju da i u teškim ekonomskim uvjetima možemo ostvariti izvanredne rezultate. Jedan od značajnijih projekta Grupacije ove godine bio je pokretanje proizvodnje u Goraždu i sretni smo što je upravo u ovim proizvodinim pogonima sašivena milionita garnitura autopresvlaka“, ističe Almir Jazvin predsjednik Uprave Prevent BH, te dodaje, „statistički gledano od osnivanja 1999.godine, pa do danas otvarali smo po jedno novo radno mjesto dnevno i danas imamo oko 5.200 zaposlenika u devet proizvodnih kompanija“.

Obraćajući se zaposlenicima Jazvin je naglasio da je Prevent izuzetno ponosan na sve svoje zaposlenike, i da su upravo oni zaslužni za rezultate koje Prevent ostvaruje.

Milionita garnitura autopresvlaka namjenjena je za model Golf 7, koji je ekskluzivni proizvod Preventa u Goraždu.

„Snaga Prevent grupacije dolazi iznutra, a upravo su zaposlenici srce svih naših procesa“, izjavio je Haris Rahman, direktor Prevent Goražda tokom proslave te dodao,“poštujući visoke standarde i kvalitet u izradi autopresvlaka, zajedno smo zaslužni za povjerenje koje je Volkswagen ukazao Preventu u Bosni i Hercegovini. Tekstilne presvlake za svakog Golfa sedme generacije šiju se samo u Goraždu, a kožne samo u Zenici. Obzirom da je Golf ponos Volkswagen koncerna i da samo Prevent šije presvlake za taj model, govori o veličini projekta i ukazanom povjerenju“.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.